Κυριακή 17 Ιουνίου 2007

Αστυνομική Βία...Ανεκτή λόγω φόβου!

Ότι θυμούνται χαίρονται οι δημοσιογράφοι.
Τελικά βλέποντας ειδήσεις σε όσα περισσότερα κανάλια μπορούσα για δύο συνεχόμενες μέρες κατέληξα για ακόμα μια φορά στο συμπέρασμα πως κανείς δεν έχει καταλάβει απολύτως τίποτα.

Χάνουν την ουσία και όλα τα στρέφουν εκεί που οι ανώτεροι τους, τους έχουν υποδείξει. Αυτοί είναι οι δημοσιογράφοι σήμερα... δυστυχώς. Μαριονέτες του συστήματος.

Τώρα ανακάλυψαν πως υπάρχει κατάχρηση εξουσίας?
Πρώτη φορά άκουσαν για ξυλοδαρμό κρατουμένων ή αθώων πολιτών????
Μα που ζούνε ? Σε ποιό πλανήτη???

Τα βασανιστήρια υπήρχαν υπάρχουν και δυστυχώς θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν.

Δεν είναι το θέμα ποιο κόμμα έκανε το λάθος ούτε αν θα παραιτηθεί ο Πολύδωρας ή ο εκάστοτε Υπουργός. Το θέμα είναι βαθύτερο.
Ζούμε σε μια κοινωνία που για να επιβιώσουμε πρέπει να σωπάσουμε.

Ας κάνουν μια έρευνα στην εισαγγελία να δουν σε πόσες δικογραφίες κατηγορούμενοι καταγγέλλουν ξυλοδαρμούς και αν βρούν 1 μόνο φορά που οι δικαστικοί κάλεσαν σε απολογία αστυνομικό να έρθουν να μας το πούν.

Όλοι σωπαίνουν γιατί έτσι ''πρέπει'' να γίνετε.

'Εχω υποστεί εξευτελιστική συμπεριφορά απο αστυνομικούς και έχω βιώσει στο πετσί μου τον όρο ''κατάχρηση εξουσίας''.
Σώπασα γιατί δεν έπρεπε να τους εξοργίσω, θα τους συναντούσα στο Δικαστήριο και παρότι δεν είχαν κάτι μεμπτό για το πρόσωπό μου, ''αυτοί''(οι αστυνομικόι) όπως λένε οι νόμοι είναι οι αξιόπιστοι μάρτυρες και εγώ η κατηγορούμενη.

Κατόπιν συνομιλίας μου με τους δικήγόρους αποφασίσανε να μην αναφέρουμε τίποτα...δεν θα είχε νόημα είπαν.

Στο Δικαστήριο όμως δεν άντεξα να τους ακούω να λένε με πειθώ πως μου πρόσφεραν ασφάλεια και μίλησα.
Είπα ότι χτυπήθηκα και ότι δέχτηκα εξευτελιστική συμπεριφορά...η έδρα μου πρότεινε να συνεχίσω στο θέμα μας...
...συνέχισα και το ανέφερα κι άλλες φορές για να δω μέχρι που φτάνει ο φόβος και η αναισθησία τους...σταμάτησα όταν αντιλήφθηκα ότι δυστυχώς οι δικηγόροι είχαν δίκιο...δεν είχε νόημα...το συστημα είχε κουφαθεί.

Και τα κανάλια τα δύσμοιρα προσπαθούν να κάνουν απλά πιο έντονο τον προεκλογικό αγώνα. Δεν τους ενδιαφέρει καθόλου για αυτούς που ξυλοκοπηθηκαν.
Τα δύο θύματα είναι απλά η αφορμή για να κάνουμε πολιτική συζήτηση και να παραιτήσουμε έναν ακόμα Υπουργό.

Ακόμα και η κυρία που ήταν το θύμα κλόπης είπε στα κανάλια πως δεν μπορεί να καταγγείλει τη συμπεριφορά των αστυνομικών γιατι αν αύριο πάρει φωτιά το σπίτι της θα καλέσει την αστυνομία...

Δεν είπε ότι φοβάται γιατι φοβάται ακόμα και να το πει!

Και μεις παρακολουθούμε και καταδικάζουμε αυτή τη βιαίη συμπεριφορά...σιωπηλά όμως και μεταξύ μας...μην μας ακούσει και κανείς!

Αν έβλεπαν οι δικηγόροι μου αυτό το κειμενό πιστεύω πως θα μου πρότειναν να κάνω λευκά τα γράμματα...να μη φαίνεται!










13 σχόλια:

daf είπε...

Και επιτέλους έχει καταντήσει αηδία να ζητάνε παραιτήσεις υπουργών με το οτιδήποτε γίνεται. Ναι οκ έχουν την ευθύνη οι υπουργοί αλλά δεν είναι και οι πανταχού παρών και τα πάντα πληρών. Θα κλάσει ο αστυνομικός στην κωλοπετεινίτσα α να παραιτηθεί ο υπουργός, τώρα κιόλας ε, ντροπή και αίχος, βρώμησε ως εδώ.. Κανας δημοσιογράφος δεν είδαμε να παραιτείται αμά παραπληροφορήσει το κοινό. Αυτοί ευθύνη δεν έχουν? Είναι εμετικό το πόσο τα ίδια και τα γίδια ακούμε στην τηλεόραση κάθε φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστές οι σκέψεις σου και σωστά διατυπωμένες. Φαίνεται ότι το έχεις βιώσει το θέμα..... Συνέχισε έτσι!!! Και το σχόλιο από τον daf, το ίδιο πολύ σωστό κι αυτό, για τους δημοσιογράφους. Είμαι μαζί σου!!!!!!! Και μέχρι να μάθω τη χρήση...... και να γράφω σαν blogger .... diaswstis.

geokalp είπε...

η διάχυτη υποκρισία είναι μέρος της ελληνικής κοινωνίας με τόσο βαθιές ρίζες... κακά τα ψέμματα δεν γνωρίζουμε τι σημαίνει ηθική σ'αυτή τη χώρα...
από τον τρόπο που φερόμαστε στα σκουπίδια μας μέχρι πως διασκεδάζουμε, δεν έχουμε ηθική!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Δυο πραγματα εχω να πω...
1ο Δεν θα ηταν και κακο να υποβαλει την παραιτηση του ο αρμοδιος υπουργος, επιτελους καποιος πολιτικός σε αυτην την χώρα να δείξει ευθειξια! Δεν δουλέυει σε μια θέση εταιρίας. Δημόσιος λειτουργος ειναι...
2ο Η συμπεριφορά βίας είναι μια γενικότερη εκφανση της αλλαζονείας του νεοελληνα και της υπεροψείας που δείχνει προς τον "άλλο", τον "διαφορετικό", τον "ξένο", τον "μπαμπούλα" που δημιουργούν τα ΜΜΕ. Αυτη είναι μια ακόμα πλευρά του επαρχιακού μας κομπλεξισμού και της ελλειψης παιδειας γενικότερα. Βασανισμός δεν έιναι μόνο η μπάτσα.. ο εξευτελισμός ειναι το χειροτερο και αυτο δυστυχως δεν το κανουν μονο οι μπατσοι...


ΥΓ mpoumpoula καλη αρχή στην blogοσφαιρα!!!!Πολλα φιλιά

geokalp είπε...

Το Σύνταγμα της Ελλάδας 1975/1986/2001
MEPOΣ ΔEYTEPO - Aτομικά και κοινωνικά δικαιώματα
'Αρθρο 5 - (Ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, προσωπική ελευθερία)
2. Όλοι όσοι βρίσκονται στην Eλληνική Eπικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων. Eξαιρέσεις επιτρέπονται στις περιπτώσεις που προβλέπει το διεθνές δίκαιο.
Aπαγορεύεται η έκδοση αλλοδαπού που διώκεται για τη δράση του υπέρ της ελευθερίας.

Θα μου πείτε, ποιος νόμος εφαρμόζεται σ'αυτή τη χώρα για να εφαρμοστεί και το Σύνταγμά μας;

gk είπε...

Όσο επικρατεί η νοοτροπία και ο συντηρισμός του "Ελληνάρα", όσοι και να παραιτηθούν τίποτα δε θα αλλάξει.
Ο σεβασμός στον άνθρωπο και το δημοκρατικό πνεύμα είναι κάτι που δεν απασχολεί κανέναν όσο δεν τον αφορά προσωπικά.
"Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ"

mpoumpoula είπε...

gia na girisei o ilios den thelei douleia poli....psifous thelei...alla kai na girisei tipote den tha allaksei.
Oso gia to artho kalp...mi ta koitas staxti sta matia ton politon einai auta...den einai gia egxoria xrisi mono gia na ta deixnoume sto exoteriko kai na leme poso dimokratiki xora eimaste...
ta en oiko omos mi en dimo!
filakia

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

ειπαμε ειμαστε η τελευταια αφρικανικη χωρα στην Ευρώπη και η μόνη στην Αφρική με λευκους κατοίκους...

mpoumpoula δικηγόρος δεν είμαι αλλά θα σε συμβούλευα τα γραμματα οχι μονο να μην τα κάνεις λευκά, αλλά να τα κάνεις και bold....

Paraskevi είπε...

Ένα έχω να πω.. Γιατί πάντα να ζητάμε την ευθύνη από τους άλλους και να περιμένουμε πάντα οι άλλοι να κάνουν κάτι... Παραίτηση υπουργών, παραίτηση αξιωματούχων γενικότερα.. Για την παραίτηση των απλών πολιτών από την καθημερινή τους ζωή γιατί κανείς ποτέ δεν μίλησε???? Μάλλον δεν θέλει κανείς να κάνε τίποτε! Είναι όντως γελοίο η μοναδική γκρίνια που ακούγεται να είναι από κάτι καλοβολεμένους τυπάκους που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να βγάζουν το θέμα, να κράζουνε και 5-6 άτομα δημόσια και σε ένα μήνα να μην θυμάται κανείς τίποτε! Ας αναρωτηθώ λοιπόν και εγώ όπως και αρκετοί άλλοι το βίντεο γιατί βγήκε τώρα ένα χρόνο μετά! Και μην μου πείτε από φόβο, γιατί φοβόντουσαν τότε και δεν φοβούνται τώρα; Τελικά μήπως ΟΛΑ είναι ένα παιχνίδι, το οποίο ουσιαστικά εμείς είμαστε αυτοί που μπορούν να το αλλάξουμε αλλά κρυβόμαστε πίσω από κουρτίνες και παραπετάσματα; Αστυνομική βία; Φυσικά και υπάρχει! Είναι η μοναδική μορφή βίας όμως που υπάρχει; Για όλες τις άλλες μορφές γιατί κανείς ποτέ δεν μίλησε; Για τη βία με την οποία έρχεται αντιμέτωπος ο οποιοσδήποτε θελήσει να κάνει κάτι. Για την καχύποπτη αντιμετώπιση όλων προς πάντων... Τελικά βία δεν είναι μόνο η σφαλιάρα, η μπουνιά, το βρισίδι και ο εξευτελισμός. Με ποικίλες μορφές βίας τείνει να περιβληθεί η καθημερινότητα μας. Μάλλον είμαστε πολύ απασχολημένοι να τις αντιληφθούμε! (Τελικά δεν είχα μόνο ένα να πω....)

the_lone_deranger είπε...

Θλιβερά όσα καταθέτεις φίλη, για την στάση αστυνομικών και δικαστικού συστήματος. Τα ξέρω καλά και είναι πέρα για πέρα αληθινά. Όσο για τα σχόλια που απομονώνουν την Ελλάδα, μην απατάστε φίλοι μου, δεν είναι ελληνικό προνόμιο όλα αυτά. Λίγο λιγότερο, λίγο περισσότερο είναι παγκόσμιο. Επίσης αλλού γίνεται και παρουσιάζεται ευπρεπέστερα, (π.χ. Γερμανία, Σουηδία κλπ.) αλλού πιό φάτσα φόρα, σαν θρασύτατη δηλαδή δήλωση έλλειψης πολιτισμού (π.χ. Αραβικές χώρες)
Όσο για τους δημοσιογράφους η άποψη μου είναι ότι σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορούν να λογιστούν ως μαριονέτες του συστήματος, αλλά ως κράτος εν κράτει. Και κάτι παραπάνω. Δεν έχουν απλά την δύναμη να τους χρειάζονται όλοι ανεξαιρέτως (Πολιτικοί, Καλλιτέχνες κλπ) επειδή χειραγωγούν την κοινή γνώμη (που έτσι κι αλλιώς, η κοινή γνώμη, είναι δημιούργημα δικό τους), αλλά στην ουσία διαμορφώνουν την πραγματικότητα.
Σκευτείτε το λίγο... Σε μεγάλο βαθμό η εικόνα που έχετε για τον κόσμο μας είναι η εικόνα που μας παρουσιάζουν τα Μ.Μ.Ε.
Κάτι πολύ ωραίο που έχω ακούσει σχετικά με την δύσκολη έννοια της "πραγματικότητας" είναι το εξής... "Η πραγματικότητα δεν είναι κάτι σταθερό. Είναι μια πλαστελίνη. Είναι ότι σχήμα της δώσεις. Αν την πλάσεις αρκουδάκι, η πραγματικότητα είναι αρκουδάκι, αν την πλάσεις γατάκι η πραγματικότητα είναι γατάκι." Δεν ξέρω σε τι βαθμό βλέπουμε μόνο το σχήμα της πλαστελίνης καθώς, αν όπου πραγματικότητα=πλαστελίνη, η πλαστελίνη είναι πολλά πράγματα εκτός απ' το σχήμα της (αλλά μάλλον είναι θέμα συγκέντρωσης της προσοχής και της παρατήρησης), πάντως σίγουρα είναι κάτι που σε μεγάλο βαθμό ισχύει. Και οι δημοσιογράφοι είναι οι πρώτοι και οι καλύτεροι στο να παρουσιάζουν την εικόνα της πλαστελίνης όπως την θέλουν και κατά συνέπεια να την διαμορφώνουν όπως την θέλουν. Ο άνθρωπος, για κάποιο λόγο, τείνει να πιστεύει περισσότερο απ' όλες τις αισθήσεις του, σε αυτά που βλέπει. Οπότε αν σου δείξω αυτό που θέλω (και υπάρχουν άπειρες τακτικές για αυτό) θα πιστέψεις αυτό που θέλω.
Ζητούμενο είναι να κρατάμε κριτική σκέψη απέναντι στα πάντα και να φροντίζουμε αυτήν, την κριτική μας σκέψη, να την ακονίζουμε.

mpoumpoula είπε...

το θέμα δεν είναι να κάνουμε αναλύσεις το θέμα είναι να σκεφτούμε κάτι να κάνουμε μπας και αλλάξει αυτή η αηδία!

the_lone_deranger είπε...

Κάτι που μπορείς να κάνεις, είναι να το καταγγέλεις, όπως το κάνεις εδώ. Να διαβάζουν τα κακώς κείμενα ακόμα κι όσοι νομίζουν πως αυτά πράγματα δεν γίνονται ή είναι σπάνια.
Αλλαγές επέρχονται μόνο αν και όταν οι συνθήκες είναι ώριμες, και όταν πολύς κόσμος είναι συνειδητοποιημένος και αφυπνισμένος. Εκτός αν επιβάλεις αυτό που θες δια της βίας, αλλά φαντάζομαι ότι δεν θες αυτό. Γι' αυτό είναι σημαντικό να διατηρείς τον εαυτό σου και τους υπόλοιπους συνειδητοποιημένους και αφυπνισμένους. Σε πρώτη φάση τουλάχιστον. Έχεις να προτείνεις κάτι πιό άμεσο..;;

mpoumpoula είπε...

όχι ακόμα δεν έχω...όμως κάτι σκέφτομαι!
θα δέιξει