Δευτέρα 2 Ιουλίου 2007

ΚΑΤΕΥΘΥΝOΜΕΝΑ BLOGS…ΛΕΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ?

Χαίρομαι που όλο και περισσότεροι άνθρωποι συμμετέχουν σε αυτό το διαδικτυακό παιχνίδι.

Συζητούσα τις προάλλες με έναν πολιτικό και του έλεγα πως η αίσθησή μου για τη νεολαία είναι ότι επιστρέφει δυναμικά και με άποψη στα κοινωνικά δρώμενα.
Υπήρξε μια εποχή αμφισβήτησης και ραστώνης για τη γενιά των 30αρηδων. Μια εποχή που απλά δεν συμμετείχαμε σε τίποτα ουσιαστικά

Κάνοντας συνέχεια βόλτες στα blogs όμως τον τελευταίο καιρό ανακάλυψα ότι η νεολαία όχι απλά σχολιάζει την καθημερινότητα άλλα έχει και ισχυρή άποψη.

Όση ώρα του μιλούσα με τον ενθουσιασμό μικρού παιδιού για την blogoχώρα παρατήρησα στο βλέμμα του μια αμφιβολία…σταμάτησα και τον ρώτησα τι σκέφτεται και για ποιον λόγο δεν δημιουργεί και ο ίδιος ένα blog, αφού πιστεύω ακράδαντα πως είναι ένας από τους λίγους ιδεολόγους πολιτικούς που ίσως να έχουμε στη χώρα μας.

Μου είπε πως φοβάται μήπως σε αυτά δρουν παραπολιτικές ομάδες, που απλά κατευθύνουν όλους εμάς, άλλωστε όπως ισχυρίστηκε κανείς δεν μπορεί να ξέρει ποιος κρύβετε πίσω από κάθε ψευδώνυμο…είπε επίσης πως διαβάζει τη blogοχώρα μας και σκέφτεται κάποια στιγμή να μπει ενεργά…αλλά είναι δύσκολο λόγω έλλειψης χρόνου

…Θύμωσα και ανέβασα τους τόνους μου, μια και αρνιόμουν να αποδεχτώ πως κάποιος μπορεί να μου κατευθύνει την προσωπική μου άποψη…

Αργότερα στο δρόμο της επιστροφής από Χαλκιδική σκεφτόμουν όλα όσα είπε…

Λες να χε δίκαιο??? Λες μια μέρα και το διαδίκτυο να γίνει μια τεράστια κατευθυνόμενη δύναμη όπως η τηλεόραση και ο τύπος?????

Δεν θέλω να το σκέφτομαι και θέλω όσο τίποτε άλλο να αντισταθώ.

10 σχόλια:

gk είπε...

Νομίζω ότι όταν κάτι δε μπορείς να το ελένξεις στην πολιτική προσπαθείς απλώς να το συκοφαντήσεις. Και δε νομίζω ότι το διαδύκτιο μπορεί να γίνει ποτέ απόλυτα ελεγχόμενο γιατί σε αντίθεση με τα Μ.Μ.Ε. έχουν πρόσβαση όλοι...Απλώς οι πολιτικοί μας είναι λίγο τεχνολογικά νεάντερναλ.
Αυτό που με φοβίζει λίγο είναι μήπως γίνει τελικά το ίντερνετ μία πηγή trash information.

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Κατευθυνομενα Blogs δεν νομιζω να υπαρχουν απο τωρα στην Ελλαδα τουλαχιστον σε μεγαλη εκταση.
Στρατευμενα ομως ναι.
Και καλως ή κακως...ειναι παρα πολλα...

mpoumpoula είπε...

gk@
Genika pistevo oti oxi mono sti politiki alla genika den mporeis na elegxeis to internet...oso gia to trash information ti na po theoro dedomeno oti tha ginei

prezatv@
Ti ennoeis strateymena????Kathodigoumena?Apo poion???

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

στρατευμένα σε ενα σκοπό εννοεί, πιστεύω.

απο την άλλη να σου πω η αμφισβητηση και η δυσπιστία των πολιτικών αποδεικνύει ακριβώς οτι δεν μπορούν τα μπλογκς να χειραγωγηθούν...
Επειδή δεν μπορούν να τα ελεγξουν τα φοβουνται..

geokalp είπε...

τα blogs είναι τουλάχιστον δύναμη αποσταθεροποίησης του internet

μάλλον κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση από το να είναι ελεγχόμενο το blog που γράφω και διαβάζουν οι φίλοι μου, όπως ακριβώς έκαναν κάποτε (old history my friends!) me τα emails που έστελνα...

θεωρώ ότι τα email έδωσαν την θέση τους στα blogs...
αντί να στέλνεις, τοποθετείς...

και εννοείται ότι η διαδραστικότητα του μέσου είναι απίστευτα καλύτερη...
ίσως επειδή γράφεις...

Ανώνυμος είπε...

Τα blogs είναι η αποθέωση της ελευθερίας λόγου.
Θεωρώ ότι πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να εκμεταλεύτούν την μαζικότητα των blogs και κατ’επέκταση του διαδικτύου,για να επηρεάσουν-κατευθύνουν.
Άλλωστε το έργο το βλέπουμε καθημερινά στις οθόνες της τηλεόρασης μας όμως τώρα έχουμε μια επιλογή παραπάνω...δεν πατάμε απλά το OFF σε κάτι που διαφωνούμε ή μας προσβάλει,απαντάμε άμεσα!

Προσωπικά είμαι καχύποπτος απέναντι σε τέτοιου είδους απόψεις,ειδικά όταν ξεστομίζονται από πολιτικούς.
Διακρίνω την υπόγεια θέληση για λογοκρίσια-έλεγχο με αφορμή,πάντα,την προστασία μας από τους κακούς...

Niemandsrose είπε...

Με ποια έννοια κατευθυνόμενα; Κρύβεται πίσω από ένα όμιλο blogs ο Αλαφούζος, ο Κυριακού ή ο Βαρδινογιάννης; Δε νομίζω. Μη γινόμαστε κινδυνολόγοι χωρίς λόγο, θα πρότεινα. Όμως το άσχημο με τα blog είναι πως δημιουργούνται δυναμικές της ομάδας (ο κολλητός του κολλητού, οι αυθεντίες, οι μέτριοι, οι έτσι, οι αλλιώς, οι κλίκες) κλπ κλπ και είναι κάπως ψυχοφθόρο αυτό, όταν περιμένεις ελεύθερα σωματίδια να περιφέρονται αυτόνομα και ανεξάρτητα στο στερέωμα.

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Ελενα! Καταρχην χαρηκα πολυ που σε γνωρισα και απο κοντα! Αν και νομιζω οτι πρεπει να σε εχω ξαναδει προ αμνημονευτων ετων!
Δευτερον! Περιμένω φωτο!! στο μπλογκ εχει το μειλ μου!
Τριτο!! Τι θα γινει με σας ρε κοριτσια!! Ενα ποστ στις δεκαπεντε!Παλι καλα η Δάφνη εβαλε κατι σημερα!!!!!!
Πολλα φιλια!!!!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

όπως καταλάβατε όσοι δεν καταλαβατε ... το προηγουμενο σχολιο μου ηταν ασχετο αλλα αναγκαιο!
Ευχαριστω για την κατανοηση!

Ανώνυμος είπε...

Είμαι εντυπωσιασμένος, πρέπει να πω. Πραγματικά πολλές φορές δεν μπορώ να αντιμετωπίσετε ένα blog που είναι κάθε εκπαιδευτικό και διασκεδαστικό, και επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω, έχετε χτυπήσει το καρφί στο κεφάλι. Ιδέα σας είναι εξαιρετική? Η δυσκολία είναι ένα πράγμα που δεν επαρκούν οι άνθρωποι μιλούν για έξυπνα. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που σκόνταψα σε όλο αυτό το αναζητήσουν μου για κάτι σχετικά με αυτό.